Кандидат-кмет на Пловдив леко са чалайдиса: Бърка лютеница, бере подправки за нея по пълнолуние

1

Бившият кандидат за кмет на Пловдив Иван Калоферов смени попрището за малко.

Бизнесменът стана кулинар и забърка вкусна лютеница. Той заяви най-отговорно, че произвежда най-добрата лютеница в Европа. Рецептата му е предадена от прабаба му и до днес не си е позволил да промени нито една от съставките, които я правят толкова специална.

Много хора от България и света са ме търсили, за да получат от мен рецептата, но аз с гордост я пазя за следващите поколения в рода ни. Повечето от съставките са известни на всички майстори на лютеница, освен тайните добавки, наричани от баба ми „Ефети-Кути“ и „Сидравойс“. Едното задължително се бере на пълнолуние, за да даде неповторим аромат и да разгърне напълно всичките си качества. И днес ще запазя в тайна останалото, но ви уверявам, че рецептата не е променяна от 264 години, заяви Калоферов, цитиран от „Марица“.