Само в 7DniPlovdiv.bg

Шеф на ЦСКА получи 27 милиона от държавата, направиха първа копка на Пловдив – Асеновград (Снимки)

7 Dni Plovdiv10.08.20171min67600
Николай Нанков зпочна реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград 06

След символична първа копка от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и инж. Светослав Глосов, член на УС на Агенция “Пътна инфраструктура”, започна реконструкция с разширяване на пътя Пловдив – Асеновград.

Този проект е изключително важен и с него започваме усвояването на сериозна сума по ОП “Региони в растеж” /ОПРР/, каза в приветствието си министър Нанков.

Той припомни, че 11-километровата отсечка е проектирана да бъде с габарити на автомагистрала още през 1982 година и е икономическа ос за развитието на няколко общини от Пловдивски регион и Родопите.

Разширяването на пътя се налага и заради големия трафик, който има по него, който е 28 000 автомобила на година, което е около 80 на сто от трафика на АМ “Тракия” между София и Пловдив.

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ – ВИЖ ТУК

Инвестицията е на стойност 24 792 216 лева, от които 21 073 384 лева са по оперативната програма, а останалите са от държавния бюджет. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца, изпълнител е софийската фирма “ИСА – 2000” на съсобственика на ЦСКА Юлиян Инджов.

Проектът предвижда по две ленти с аварийна в посока с ширина от 9 метра, между които ще има разделителна ивица от два метра. Участъкът, който ще се ремонтира започва с кръгово от кръстовището с околовръстния път и ще завърши пак с кръгово в началото на Асеновград. Чрез същите съоръжение ще се извършат и връзките за Куклен и с. Крумово.

Част от проекта ще бъде доработен след среща с кметовете на общините Пловдив, Куклен, “Родопи”, Асеновград за изграждане на локални платна от двете страни на пътя.

Министър Николай Ненков допълни, че следващите проекти по ОПРР са пътните отсечки Асеновград – Кърджали с инвестиции от 23 милиона лева и Пловдив-Кричим.