Само в 7DniPlovdiv.bg

Общинска охрана и Инспектората влизат в “Столипиново”! Вижте какво готвят на циганите

7 Dni Plovdiv10.08.20171min13530
столипиново

Геодезическо заснемане на най-големия ромски квартал на Балканите – “Столипиново”, ще бъде извършено в следващата една година. В акцията ще участват служители и на “Общинска охрана” и на Инспектората.

Целта на кметството на район “Източен” е да се уточни колко са незаконните къщи и пришълците в квартала. Това съобщи кметът на район “Източен” Николай Чунчуков. Той уточни, че незаконните къщи в “Столипиново” са хиляди и почти всички от тях са построени в последните 25 години.

“На местата, където изникват нови, ги премахваме. През тази година сме издали над 40 заповеди за събаряне на незаконни постройки”, каза Чунчуков. Той обаче уточни, че работата по установяването на действителния брой незаконни къщи и на броя на пришълците е изключително мащабна.

От районното кметство продължават да се борят и с нерегламентираните сметища в квартала. Заедно с общинската фирма “Чистота” са започнали да ограждат с бетонови панели местата, където най-често се оформят такива нерегламентирани сметища. Около 20 тона смет ежедневно се извозва от “Столипиново”, уточни шефът на “Чистота” Иван Стоянов.