Само в 7DniPlovdiv.bg

Съдебен иск във ФИФА „замразява” халф на Локо

7 Dni Plovdiv09.08.20171min490
Стефан Йефтоски

Халфът на Локомотив Пловдив Стефан Йефтоски може и да не облече повече черно-бялата фланелка. Участието на македонеца в официални мачове ще бъде “замразено” заради финансови претенции от страна на родния му клуб Металург (Скопие).

Това ще продължи, докато не се изясни спора пред спортния арбитраж във ФИФА. Възможно е дори Локо да прекрати преждевременно договора на Йефтоски, твърди Plovdiv24.bg.

През новия сезон македонецът бе пуснат като резерва единствено в първия двубой на “смърфовете” срещу Етър.

Неговият предишен клуб претендира пред ФИФА за трансферна сума “солидарност”, каквато се полага на клубовете за футболист, ненавършил 23 години.

Йефтоски е роден на 2 септември 1997 година, а пристигна на Лаута преди 18 месеца. Той обаче не притежава документ, с който бившият му клуб Металург (Скопие) да се отказва от финансови претенции към него.

При това положение ръководството на Локомотив ще бъде принудено да плати компенсация, чийто размер е между 50 и 100 хиляди евро.

Поради същата причина шефовете на черно-белите забавиха картотекирането на Марк-Готие Бедиме. Френският бек бе пратен сам да урежда този документ от бившия си клуб Сошо.