Само в 7DniPlovdiv.bg

Това ли е краят на Пеевски и Цацаров!? bTV със сензационна новина от САЩ

7 Dni Plovdiv07.08.20171min73710
цацаров пеевски

Идат големи проблеми за главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски! И то не откъде и да е, а от САЩ!

Това прогнозира пред bTV Джоузеф Огъстин от консултантската фирма „Джей Дабйъл Ю Ай“. Той разказа подробности около евентуалната процедура, както и за последствията за хората, от които Цветан Василев се оплаква и търси защита в Съединените щати.Със закона „Магнитски“, приет от Конгреса на САЩ, американското правителство може да защити жертви на репресии и нарушения на човешките права вследствие на разкрити случаи на корупция по високите етажи на властта.

Ако молбата на Цветан Василев бъде одобрена от Държавния департамент и Министерството на финансите, решението остава в ръцете на президента Доналд Тръмп.

„Президентът Тръмп заяви през април, че е много заинтригуван да разгледа случаи на жертви, които попадат под закона „Магнитски”. Така, че очакваме целият процес да продължи между шест и девет месеца“, заяви Джоузеф Огъстин.

Ако президентът Тръмп каже „Да” срещу депутата Делян Пеевски и главния прокурор Сотир Цацаров, посочени в молбата като нарушили правата на Цветан Василев, може да бъдат наложени санкции, като отказ на визи за САЩ и замразяване на авоарите.

Ако подобно нещо сее случи, това ще е края на Пеевски и Цацаров, тъй като американските мерки срещу тях ще са ясен сигнал и други страни да предприемат подобни стъпки.