Само в 7DniPlovdiv.bg

Платили сме 70 млн. лева данък за първите 6 месеца. Пловдив отличен за устойчивост и инвестиционна стабилност

7 Dni Plovdiv07.08.20171min490
Plovdiv_Town_Hall

Над 70 милиона лева са влезли от налози в градската хазна за първите шест месеца, съобщи зам.-кметът на Пловдив Розалин Петков. По думите му преизпълнението е с 2 млн. лева спрямо същия период на м.г.

Най- много постъпления има от недвижими имоти в резултат на новопостроени сгради. Пловдивчани са платили 21 млн. лева за такса смет. Създадена е работна група, начело със секретаря на общината Ангелина Топчиева, която обмисля новата методика за този налог, която ще влезе в сила от 1 януари 2019 г.

От патентен данък в Пловдив са постъпили 500 000 лева повече спрямо м.г., но в тази категория попадат и такситата. Градската управа държи на депозит 19 милиона лева. Това са собствени средства, част от тях са от държавата, чието усвояване предстои до края на годината. Лихвата, която носят обаче е нищожна – 0,6%, и от нея максимум общината ще получи 130 000 лева допълнително.

Финансовото състояние на Пловдив е стабилно, градът е сред 18-те отличени общини за устойчивост и инвестиционна стабилност. Сред тях са Банско, Бургас, Варна, Приморско, София и Плевен.

Източник: PlovdivNews.bg