Само в 7DniPlovdiv.bg

Цялата “Шекер махала” е незаконна

7 Dni Plovdiv07.08.20171min4271
768x432

Почти всички постройки в “Шекер махала” са незаконни. Това заяви кметът на район “Северен” Ральо Ралев при изненадващата визита на вицепримера Валери Симеонов в ромаската махала през неделния ден.

“Издаваме заповеди за събаряне на незаконни постройки постоянно, нови регистрации не правим, категоричен бе Ралев. Не сме се отказали, не сме се и уплашили”.
“Преди около два месеца премахнахме 5-6 къщи, тогава имаше 3 жалби срещу това в съда по правата на човека в Страсбург. Те казават така – не може да оставим хората без жилище, трябва да им осигурим дом, а общината се задъхва. Но това не означава, че ще спрем”, заяви районният кмет.
“По отношение на тези, за които сме загрижени да имамат жилища и които самоволно са се настанили тук, първото, което трябва да се направи, е да им се даде възможност да се върнат по родните си места. Всички си имат регистрации и към тях общината няма никакво отношение”, коментира на свой ред Симеонов. По думите му просто няма как някой да осигурява жилища на тези, които имат адресни регистрации в други градове и села само заради това, че им харесва в Пловдив.
Източник: Plovdiv24.bg

One comment

  • Димитър

    07.08.2017 at 15:15

    АУУУУУУ. КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ? МАНГАЛИТЕ ТОК ВОДА ДАНЬЦИ НЕ ПЛАЩАТ. ЧАКАТ ПОМОЩИ И СЕГА И ЖИЛИЩА. ОТ БЕЛГИЯ ФРАНЦИЯ ЩО ГИ ГОНЯТ. ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ В ПАРЛАМЕНТА И СИ ГИ ГЛЕДАЙТЕ.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *