Само в 7DniPlovdiv.bg

Пловдивчанка закъса с колата си и я бута два километра на Автомагистрала “Тракия”, никой не спря да помогне!

Автомагистрала Тракия

Доброто все още съществува. Макар и заобиколени от равнодушни и безчувствени хора, винаги се намира някой, който да подаде ръка. Следващата история доказва напълно това.

Историята е на една пловдивчанка –  Теди и 5-годишното й момченце, които закъсали на магистралата в посока Бургас. Жената пътувала само с малчугана, когато от предния капак на превозното средство започнало да излиза дим. Разтревожена,  жената отбила веднага, изела детето и се отдалечила от автомобила. Не след дълго, след като пушеците се разнеси се върнала и опитала да запали. Уви безуспешно.

„Обадих се на ътна помощ, обясних че съм на няколко километра преди Ямбол и че колата не пали. От своя страна момчетата ме уведомиха, че ако дойдат на място, ще трябва да платя още 100 лева над сметката.  Посъветваха ме да бутам колата два километра до най-близката бензиностанция”, пише до TrafficNews.bg пловдивчанката.

Така, тя бутайки закъсалото превозно средство, стигнала до бензиностанцията. Макар и сама жена, никой от преминаващите автомобили не спрял да й помогне.

„Видях на масите отвън симпатична двойка – мъж и жена. Помолих ги да наглеждат детето ми, докато добутам колата и повикам пътната помощ. “Ге се съгласиха, а господинът ме попита дали има нужда от нещо”, разказва още Теди.

След минути пристигнал и камионът на Пътна помощ. Колата била натоварена и трябвало да потеглят към Бургаско.

„Взех детето, а мъжът ми каза: „Весело изкарване и да знаеш, че всичко е платено на човека” .Разтреперих се, а той ме погледна и ми каза „Сега ли ще трепериш, та ти си я я бутала 2 километра””, споделя жената.

Тя се е опитала да научи адрес или телефон на семейството, за да им се отблагодари, но те не искали и дума да става.

„Толкова съм им благодарна. Спасиха мен и детето ми от тази неволя, без дори да ме познават”, завършва Теди.