Само в 7DniPlovdiv.bg

Николай Ненчев и Тодор Тагарев с горещ коментар за сигурността и въоръжението на България!

Николай Ненчев и Тодор Тагарев

Нищо на този свят не е по-важно от сигурността, доброто въоръжение в крайна сметка е и въпрос на национално самочувствие. Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев в предаването ,,Лице в лице” по bTV.

Той каза още, че не се притеснява от делата, които се водят срещу него и добави, че е убеден в тезата си, че прокуратурата и Цацаров участват в организирането на хибридни заплахи в страната.

По темата със срещата на НАТО в Брюксел Ненчев посочи, че задвижването на механизма по чл. 5 е може би най-важното решение, взето на срещата на върха.

,,Казано с прости думи – ако някой нападне един член на Алианса, напада целия Алианс”, обясни Ненчев.

,,Срещата беше много успешна, с много ясни решения, в никакъв случай не мога да я определя като скандална. Тръмп има по-особен стил, с който не сме свикнали. Постави много сериозни въпроси по по-екзотичен начин”, заяви от своя страна събеседникът му Тодор Тагарев.

Той допълни още, че България много трудно може да изостави руското си въоръжение, но трябва да спрем да ги ремонтираме в Русия, в противен случай винаги ще бъдем зависими от нея.

Накрая Тагарев обясни, че е несериозно финансовият министър да казва колко самолета или кораба можем да си позволим да закупим и подчерта, че се нуждаем от издържана програма за превъоръжаване.