Само в 7DniPlovdiv.bg

Излезе първа СНИМКА на турския шофьор, погубил живота на четирима на АМ “Тракия”!

Чудомир Пеев12.07.20181min1150
Автомагистрала Тракия

Днес в зала № 1 Пловдивският апелативен съд гледа жалбата на турския гражданин Джамал Караджа срещу задържането му под стража от Окръжния съд, предаде  Plovdiv24.bg.

Той обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”, наложена от окръжния съд в Пловдив пред въззивна инстанция. При зверското меле на аутобана загинаха 2-годишно момченце и три жени. Оказва се, че всички те са били роднини на обвиняемия шофьор. Детенцето му е било син, две от жените са били сестри на съпругата му, а последната жертва е тъща му. При жестоката катастрофа оцеляха трима: мъж, дете на 7 години и жена.

Разследването е установило, че турският шофьор е карал в аварийната лента на магистралата с много висока скорост. Именно там неговият миниван „Фолксваген транспортер”, се блъска в спиращ в аварийната лента камион „Мерцедес” със софийска регистрация. При удара миниванът се преобръща и се тътрузи на дясната си страна около 200 метра по шосето на магистралата. Миниванът е с германска регистрация, а пътувалите в него били турски граждани, които се връщали, през България, към родните си места.