Само в 7DniPlovdiv.bg

Извънредна пресконференция на МВР, заради взривения банкомат! Има ли вече разкрити и какви мерки ще трябва да предприемат?

640_198726

Областната дирекция на МВР – Пловдив свиква извънредна пресконференция днес, на която ще бъдат изнесени подробности за разследването и разкриването на взломната кражба от банкомата в Пловдив, Trafficnews.bg.

Главният секретар на МВР, директорите на Главна дирекция “Национална полиция” и  областната дирекция на МВР и заместник-административният ръководител на районната прокуратура Пловдив ще изнесат данните за взривеното банково устройство, като се очаква да оповестят и имената на извършителите.

Припомняме, че крупната кражба бе осъществена в малките часове на 7 юни. Взривен бе вътрешен банкомат в клон на банка ДСК, намиращ се в ЖР “Тракия”. Инцидентът стана към 4:40, в района на ул. “Недялка Шилева”. По неофициална информация от банкомата са откраднати близо 200 000 лева.

Според очевидци двама души са потеглили с черен автомобил, минути преди на мястото да се отзове полицейски екип. Полицията иззе всички видеозаписи от района.

Удареният обект е един от най-новите клонове на банката в Пловдив. Самият банкомат е вътрешно разположен в сградата и е с контролиран достъп, който се осъществява чрез карта. Най-вероятно именно така са влезли извършителите на взрива и обира.

Заложеният експлозив е бил вътре в помещението, за да може да разбие финансовия апарат. Вследствие на това материалните щети са огромни – целият клон е почти унищожен. Дни по-късно вратите му бяха сменени, а сградата обвита с пана.

Запознати направиха редица аналогии с взрива на банкомата в София, извършен по сходен начин само два дни преди обира в Пловдив.

Заради сходния криминален почерк, в полицейските среди се говори, че възможността да става дума за една и съща банда е твърде висока. Дали това е факт и има ли окончателно задържани за обира на банкомат в Пловдив предстои да стане ясно на днешната пресконференция.