Само в 7DniPlovdiv.bg

Бум на кражби, престъпления и измами от ученици в Пловдив! Дори третокласници се учат да лъжат, заплашват училището си от нападение…

училището

Третокласници обявили по телефона, че училището им е заплашено от нападение и вдигнали по тревога отговорните за сигурността институции. Това обяви днес пред журналисти Петко Василев- председателят на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни в Пловдив, предаде Марица.бг.

След извършената проверка се оказало, че тревогата е фалшива, а трите деца подали фалшивия сигнал, не дали смислено обяснение за деянието си.

Момиче на 10 години пък извършило 4 кражби на козметични продукти за 260 лева в рамките на три дни от един и същ магазин. То било разкрито благодарение на заснемането от охранителните камери. Стана ясно, че детето спечелило доверието на персонала на търговския обект, като редовен клиент, който си плаща и чак след това започнало да краде. 17-годишна ученичка, пък откраднала козметика за 60 лева, но била разкрита.

Друго младо момче е било заловено да троши автобусна спирка в Пловдив. Действието е в резултат на нервен срив след побой от баща си си. То е било системно подлагано на тормоз в семейството си, което довело до агресията.

17- годишен младеж е задържан, след като е показал среден пръст на полицай в Пловдив.

На опашка в магазин за хранителни стоки в града, младежът се е снимал как показва среден пръст зад гърба на униформения.
Със снимката момчето се е похвалило в социалната мрежа, където тя е видяна от сина на полицая. Провинилият се младеж е от добро семейство и с добър успех в училище. Жестът бил заради недоволство към полицията.

През първите шест месеца на тази години на територията на Пловдив са извършени 37 престъпления от 34 непълнолетни лица. В сравнение със същия период на миналата година престъпленията са с осем повече, а техните автори са с трима повече. Потърпевшите от тях са 42 души. 22 лица са преминали през Детска педагогическа стая. На отчет в нея се водят общо 250 души. С всеки от тях се работи индивидуално. На отчет в Общинската комисия продължава да залага много на превенцията, за да се парират нарушенията още в зародиш.