Само в 7DniPlovdiv.bg

Възрастните не спират да хвърлят парите си! Полицай омая бабичка и успя да отмъкне близо 2000 лева, след като…

пари

Ало измамници извършиха поредния удар в Пловдив! Вчера в полицейското управление в Кючук Париж помощ потърсила 83-годишна пенсионерка. Жената обяснила, че около 15.10 часа на мобилния й телефон позвънил мъж, който се представил за полицейски служител. Убедил я, че трябва да помогне за провежданата операция по задържане на група измамници и доверчивата жена  хвърлила през терасата 300 лева, предаде trafficnews.bg.

В рамките на следващите три часа последвали многократни подобни обаждания с искане за още пари. Повярвала на сценария, пенсионерката изтеглила от банкомат сумата от 1800 лева и ги предала на непознат, който я чакал наблизо. В рамките на образуваното досъдебно производство  и са предприети оперативни и издирвателни действия за установяване авторите на престъплението.

Случаят е повод областната дирекция на МВР да обърне внимание, че при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно трябва да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати.

Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции – разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверяват личните данни и се издава съответен документ. Необходимо е близките непрекъснато да говорят за това на възрастните си родители и да ги предупредят как случайно може да станат жертва на измама.