Само в 7DniPlovdiv.bg

Безследно изчезнали! Къде се изпариха престъпниците, които взривиха банкомат и задигнаха 200 000 лева! Докъде стигнаха полицаите с издирването им?

640_198726

Полицията издирва двама за взрива на банкомата в ЖР “Тракия”. Ударът бе нанесен в събота около 4 часа близо до пазара срещу бившия Хлебозавод, предаде Марица.бг.

Хора от съседния бл.140 чули силен взрив. “Изплашихме се, блокът ни е 17 етажа и в първия момент помислихме, че е земетресение. Когато погледнали от терасата, видели долу разпилени отломки от банкомата, разказаха те пред “Марица”.

Удареният обект е един от най-новите клонове на банката в Пловдив. Броячната машина е вътрешно разположена в сградата и е с контролиран достъп. Клиентите отключват вратата, през която се минава, за да се стигне до банкомата, с карта. Предполага се, че взривът е бил заложен в помещението.

Взривната вълна е потрошила банкомата. Тежката метална врата е отхвръкнала на метри и по чудо не е ранила никого. Само ранният час е спасил някой пешеходец от трагедия. Мястото е оживено. В близост има пазар, магазини и паркират много автомобили.

Според запознати, на мястото разследващите са открили празна касета от банкомата. Той е бил ден преди това зареден, тъй като на 7-о число се раздавали пенсии. Все още се уточнява сумата. Предполага се, че обирджиите са задигнали между 60 и 100 хил. лв.

Според очевидец минути преди взрива пред банката паркирал черен голф четворка. След инцидента полицията извърши оглед в района. Свалени са видеозаписи от камери.

Запознати оприличиха взрива с този в София, извършен по аналогичен начин само преди два дни. Банкомат пред голям хипермаркет в столичния квартал “Люлин” бе взривен около 4 часа сутринта.

Според първоначалната информация извършителите са използвали бутилки със сгъстен въздух или газ.

От МВР разпространиха информация, че по случая се издирват двама души, които след престъплението са се оттеглили с лек автомобил. Информация за развоя по тяхното издирване все още няма.