Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Густаво пред доста любопитен трансфер! Вижте кой клуб се готви да купи бразилеца от Ботев!

7 Dni Plovdiv06.07.20181min4690
Ботев-Марица08

Бразилският офанзивен халф на Ботев Густаво Афонсо е пред доста любопитен трансфер. 25-годишният футболист е на път да се завърне в родината си. Густаво е много близо до преминаване в Парана, научи 7DniPlovdiv.bg. Любопитното е, че този бразилски клуб не е непознат на Афонсо, тъй като той е негов бивш отбор. 7DniPlovdiv.bg разбра от близки до самия Густаво, че към момента кариоката е на крачка от завръщане именно в бившия си тим. В близките дни ще се изясни дали трансферът му там ще се осъществи. През 2015 година Афонсо е играл за Парана като преотстъпен от Жоинвил. За 3 години и половина в бразилския футбол той има един отбелязан гол, като го реализира точно с екипа на Парана.

Густаво пристигна в Ботев през август миналата година за заместник на Омар Косоко. Той обаче не успя да се превърне в твърд титуляр и да допринесе за вдигането на класата на канарчетата. За 21 мача в първенството на Първа лига той вкара само 1 гол с жълто-черния екип.

Припомняме, че след края на сезона Афонсо сам изяви желание да бъде пуснат да си тръгне от Ботев без финансов иск. Според запознати причината е била именно открилата се възможност да се върне в родната Бразилия. Тогава от Ботев отказаха да се разделят с без да получат някаква трансферна сума за правата му, макар и минимална. От друга страна канарчетата също желаят да приключат взаимоотношенията си с Афонсо, защото и той тежи на бюджета за заплати със своето месечно възнаграждение в размер на 7000 евро. Затова на Коматево се надяват да избият поне някаква част от разходите по него, въпреки че имат готовност да се договорят с него за прекратяване на договора му по взаимно съгласие, ако няма шанс да го продадат, макар и за малко пари. 7DniPlovdiv.bg първи разкри за плана на Ботев да се разделят и с Густаво Афонсо.

ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИТЕ ТУК

Сега в Ботев се надяват все пак да получат някакви средства за раздялата си с бразилеца. Съвсем скоро ще стане ясно дали от Парана ще склонят да платят известна сума за  правата на Густаво. Дори и да бъде продаден обаче се очаква договорът между Афонсо и Ботев все пак да бъде прекратен по взаимно съгласие официално.  На Коматево стискат палци в касата на клуба влезе нещо от раздялата с Густаво, отколкото да останат съвсем на сухо. В момента най-сериозният кандидат за него е този клуб от родината му и е малко вероятно да се появят и други опции за продажбата му, но не е и невъзможно…