Само в 7DniPlovdiv.bg

Първо в 7DP: Голям товар пада от плещите на Ботев днес!

7 Dni Plovdiv06.07.20181min3550
Септември Ботев Пловдив (15)

Една от най-важните цели на ръководството на Ботев е на път да бъде постигната и  да бъде сложен край на тази сага. Тя касае голям финансов товар върху плещите на клуба.  Ботев ще разтрогне официално по взаимно съгласие договора на Фелипе Бризола още днес, научи 7DniPlovdiv.bg. По наша информация, ако не възникне някакъв неочакван проблем в последния момент, то контрактът на бразилския халф ще бъде прекратен в близките часове.

За пореден път припомняме, че Бризола е най-скъпоплатеният футболист в Ботев с нетна заплата от 8000 евро. Фелипе има действащ договор с канарчетата за още една година, т.е до юни догодина. Според запознати има голям шанс 28-годишният бразилец все пак да склони да се раздели с клуба без финансово обезщетение за преждевременното прекратяване на договора му с Ботев. Дори е постигнато подобно принципно споразумение, но остава да бъде официализирано. Всичко зависи от развоя на финалните преговори.

Жълто-черните подготвяха раздялата с него още от зимата. Тогава в Ботев се надяваха да успеят да го продадат на тима от Мейджър Лийг Сокър – ФК Далас или на украинския Стал, но нещата не се получи. След това бяха ангажирани и куп футболни агенти, освен Иво Димов, който го доведе на Коматево, за да намерят отбор от чужбина, където да бъде пласиран. Но навсякъде се удряше греда. Медията ни отдавна писа, че Ботев ще поиска да прекрати договора на Бризола, ако не успее да го продаде, защото на практика той тежи на бюджета с огромната си заплата за стандартите на клуба в момента, а и на всичкото отгоре не е основен играч в състава на Николай Киров. А през пролетта почти не игра, за да може някой клуб от чужбина да клъвне въдицита.  7DniPlovdiv.bg разкри, че Бризола бе предложен на Ивайло Петев, докато той още водеше кипърския Омония (Никозия).

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЕТО НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ

Различни агенти лансираха Бризола пред още куп отбори зад граница. 7DniPlovdiv.bg разкри още два от тях.

ВИЖТЕ ТУК КОИ СА ВЪПРОСНИТЕ ОТБОРИ

Информирахме още, че канарчетата решиха да пробват го продадат и на промоционална цена, за да се намери кой да го купи.

ВИЖТЕ ТУК ПОДРОБНОСТИТЕ

7DniPlovdiv.bg първи разки, че всъщност от Ботев планират да се разделят не само с Бризола, но и със сънародника му Густаво Афонсо, защото на практика и той само тежи на бюджета на клуба за заплати  със своето месечно възнаграждение от 7000 евро.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЯТА НИ И ПОДРОБНОСТИТЕ

За Афонсо все пак има шанс да бъде получена минимална сума, но дори и това да се случи вероятно договорът му с жълто-черните все пак ще бъде прекратен. По наша информация най-вероятно Густаво ще облече екипа на отбор от родната Бразилия. Развитие се очаква в следващите дни.