Само в 7DniPlovdiv.bg

Назрява нов протест в Асеновград, регистрират наново цигани

7 Dni Plovdiv05.08.20171min1630
protest-asenovgrad-56

Асеновград се вдига на протест и тази неделя. Причината е, че все още не са удовлетворени исканията на протестиращите.

Това съобщи Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите пред „Фокус“. По думите му се очаква протестните действия да започнат след 19:00 часа.

“На последния протест се присъединиха 500 души, надяваме се, че сега ще бъдат повече и то не само от града. Не мога да кажа дали има и какъв е ефектът от изразяването на недоволството ни. Общината действа по разрешаването на определени проблеми, но това не ни удовлетворява. Всичко се случва бавно, не знаем и дали се прави нещо зад гърба ни. Усещаме, че има нередности“, коментира Йордан Тодоров.

По думите му е започнала регистрация на незаконно пребиваващите цигани в Асеновград, чрез която те да се превърнат в редовни и законни граждани и обитатели на махалата.

„Те се опитват да ги регистрират наново, а това никак не ни харесва. Не знам дали тази активност е заради очакванията за подкрепа от циганите на следващите избори. В крайна сметка ние, жителите на град Асеновград, сме чути, но всеки, от когото зависи разрешаването на проблемите ни, прави каквото си иска“, смята Йордан Тодоров.