Само в 7DniPlovdiv.bg

Топлофикация затваря и двете платна на „Васил Априлов“ днес, вижте как да се оправите

7 Dni Plovdiv05.08.20171min940
васил априлов

Двете платна на бул. „Васил Априлов“ от кръстовището с бул. „Шести септември“ до бул. „Свобода“ ще бъдат затворени за движение от 7 часа в събота до 17 часа в неделя, предупредиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

През уикенда шофьорите трябва да търсят обходни маршрути. Автобусите с номера 10, 15, 17, 113 и 222  ще обикалят по съседни улици и булеварди. Десятката ще върви директно от „Гладстон“ по Пещерско шосе, № 15 – по ул. „Владивосток“ и „Шести септември“, № 17, 113 и 222 ще се отклоняват по ул. „Гладстон“ и „Руски“.

Затварянето на двете платна е поискано от ЕВН „България Топлофикация“ ЕАД, която изгражда топлопровод.  По тази причина преди седмица беше затворено източното платно /покрай Бунарджика/ в участъка от ул. „Тунджа“ до „Ген. Данаил Николаев. През двата почивни дни колите няма да могат да минават по източното платно от ул. „Тунджа“ до бул. „Шести септември“, а по западното – от бул. „Свобода“ до „Шести септември“. От понеделник ще си остане затворено само източното платно в посока север, напомня вестник „Марица“.

На бул. „Руски“ в участъка от ул. „Гладстон“ до бул. „Шести септември“ е отворена само една лента. Строителите от фирма „Щрабаг“ и вчера продължаваха да редят тротоарни плочки. Загражденията, с която е затворена втората лента, ще се махнат, след като изцяло завършат тротоарите. Това е разпоредено от КАТ.

На Коматевско шосе коли се движат само в отсечката между бул. „Ал. Стамболийски“ и фирма „Филкаб“, а също така и по временния път от чакъл между  ул. „Бадемите“ в Коматево до отбивката за „Остромила“.  Затворена е и част от бул. „Шести септември“ от Цариградско шосе в посока „Мосю Бриколаж“.