Само в 7DniPlovdiv.bg

Палийски: Георги Самуилов ще е новият собственик, за Колежа трябва всички да се обединим и да намерим изход!

7 Dni Plovdiv04.08.20171min330
Палийски и Георги Самуилов

Председателят на Съвета на директорите на Ботев Ангел Палийски обяви, че крупният бизнесмен Георги Самуилов ще е новият собственик на клуба. Шефът на канарите съобщи новината след пристигането на отбора от Португалия.

“Новият собственик ще е Георги Самуилов. Тази седмица ще се направи последната стъпка, която трябва да се извърши. Тя трябва да се предприеме от Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”. Г-н Самуилов всъщност не е спирал да помага на отбора. Той няма притеснения, не ни е поставил някакви срокове утре да прехвърлим акциите”, обяви  Палийски.

Бизнесменът коментира и въпроса около завършването на Колежа.

“Трябва всички ние да се обединим и да се намери изход от тази ситуация. За да може наистина нещо да се случи на тази тема, а не само да говорим и да си обещаваме”, каза шефът на канарите.

Палийски сподели мнението си и за реванша с Маритимо, след който Ботев се сбогува с Европа.

“Представихме се изключително достойно. Имаше моменти , в които леко отстъпвахме на съперника, но после нещата си дойдоха на мястото. Шансът не беше на наша страна. Ние знаехме, че ще имаме положения и трябваше да ги реализираме. Явно Господ така е решил – шансът да не бъде на наша страна. Спечелихме опит, самочувствие и израстване на отбора, което ние, като ръководство, ще се опитаме да надградим. Този колектив и тези играчи, които имаме, не трябва с лека ръка да се пропиляват. Надяваме се догодина отново да играем в Европа”, коментира президентът на пловдивчани.

Той допълни, че Ботев няма да излезе в ролята на аутсайдер срещу Лудогорец в спора за Суперкупата на България, както и че на Коматево ще опитат да привлекат още 3-ма нови футболисти.