Само в 7DniPlovdiv.bg

Община Пловдив събра най-екзотичните танцьори на света

7 Dni Plovdiv04.08.20171min200
ff75625bf107b58e5dba9eaf498cecb2

През последните дни Пловдив се превърна във феерична фиеста на народните традиции на осем държави, включително и България. Причината е 23-тият Международен фолклорен фестивал, в който участваха танцьори от Чили, Бразилия, Черна Гора, Йордания, Грузия, Испания, Армения и Косово. За родния престиж се погрижиха фолклорните ансамбли „Седенчица” и „Дилянка”, както и детска танцувална школа „Тракия”.

Закриването ще се състои в съботния ден с Гала-концерт на Античния театър, но днес танцьорите се събраха в сградата на Общината, за да се поздравят и да си разменят подаръци с новия кмет на културата Александър Държиков, който раздаде на всеки присъстващ луксозен албум от провелите се концерти и керамичен сувенир, изработен специално за фестивала.

Мария Кьосева – основател, художествен ръководител и хореограф на Фолклорен ансамбъл „Дилянка“ получи „Почетен плакет  на Община Пловдив“ по повод 25-годишнината от създаването на състава и 40 години творческа дейност на Мария Кьосева.

На свой ред заместник-кмета получи много традиционни подаръци от различните народи, включително и еквивалент на българска ракия.