Само в 7DniPlovdiv.bg

BMW на кметска щерка подпали два опела! (СНИМКИ)

Състезания пожарникари13 [800x600]

Лек автомобил БМВ, собственост на 23-годишна хасковлийка, е изгорял напълно тази нощ, съобщават от полицията. Колата била паркирана на ул. “Цар Симеон Велики“. Сигналът за пожара е бил подаден в полунощ.

Пламъците са обхванали и паркираните до бавареца два Опела – Астра с пловдивска регистрация, и Зафира. Изгорели напълно са БМВ-то и Астрата, Зафирата – частично.

Оказа се, че пожарът е тръгнал от автомобила на 23-годишната Михаела, дъщеря на хасковското село Малево – Михаил Михайлов.

Сигнал за горящите коли е подаден около полунощ на спешния телефон 112. Според униформените пламъците са лумнали именно от BMW-то, при което е обгорял двигателният му отсек.

Бащата на момичето заяви, че вероятно огънят е тръгнал от късо съединение. Той изключи версията за умишлен палеж. “Няма врагове, не вярвам някой да го е направил умишлено“, заяви Михайлов, но твърдо отказа да даде телефон за контакт с дъщеря си, която е студентка.

Зафирата, която е засегната частично, тази сутрин е била преместена. Тя е собственост на младо семейство, което я купило преди около месец, информира haskovo.net. Именно те подали сигнал за инцидента, каза свекървата, излязла на разходка с внучето си, което тикаше в бебешка количка.

Снаха й Деница пък обясни, че снощи ги събудили съседите им от втория етаж, които първи забелязали пламъците, засегнали и жилищната сграда на кръстовището на улица „Цар Симеон Велики“ и „Ален мак“. Едната страна на кооперацията беше опушена и част от изолацията беше разлепена. На място били изпратени пожарникари, които потушили пламъците.

Тази сутрин полицаи и пожарникари продължаваха с огледите. Работата по изясняване причините на пожара продължава, образувано е досъдебно производство, допълниха от областната дирекция на МВР.