Само в 7DniPlovdiv.bg

Случи се чудо! Румен Радев хвали Бойко Борисов – президентът тотално смени тона на говорене…

Виктор Марев18.06.20181min6390
Румен Радев

Президентът Румен Радев е решил да смени тона на говорене. След като самият той започна война с “Дондуков 1” и използваше всеки повод да подкрепи БСП в говоренето против правителството, явно държавния глава е решил да обърна палачинката.

Днес по време на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси в парлавентите на ЕС, президентът похвали правителството в куража за му да избере трудната тема за Западните Балкани.

“Регионът е много крехък, няма гаранция за успех, но някой трябваше да поеме отговорността и да посочи проблемите”, заяви Радев, който само преди дни се опита да оламоважи свършената работа от премиера Борисов през последните месеци за мира в региона.

„Оценката на такава сложна дейност като Председателството изисква сложна система от критерий, като се започне от приоритетите и се приключи с постигнатите резултати“, обясни Румен Радев.

Президентът продължи с похвалите, като заяви, че правителството разработи точните приоритети за Председателството. “Всички сме съгласни, че не можем да говорим за просперираща Европа, без да гарантираме сигурността и стабилността на Западните Балкани“, посочи Румен Радев. „Ако не им дадем европейска перспектива, те рано или късно ще дадат балканска перспектива на Европа“, каза още той.