Само в 7DniPlovdiv.bg

Вижте само в 7DP защо и с кого Неделев изкара почти седмица в Германия преди старта на подготовката си с Ботев!

7 Dni Plovdiv17.06.20181min3040
Тодор Неделев - Левски

Звездата на Ботев Тодоров Неделев изкара почти една седмица в Германия преди началото на лятната подготовка на канарчетата. 25-годишният футболист №1 в българското първенство през миналия сезон замина за там на 4 юни и успя да се завърне навреме за медицинските изследвания, предхождащи първото занимание на отбора след лятната ваканция. Вчера Тошко замина с отбора на лагер във Велинград.

Неделев не е отпътувал сам за Германия миналата седмица. Заедно с него са заминали баща му Любчо, красивата му нежна половинка Анита Терзийска и брат му Бисер, разбра 7DniPlovdiv.bg. Баткото на Тошко живееше при него и през почти цялото време на престоя му в Майнц 05.

Най-голямата звезда на жълто-черните се качи на самолета за Германия заради неотложни лични дела. Едно от най-важните неща е било да закрие банковата си сметка, открита докато бе част от отбора на немските врабчета, разбра още 7DniPlovdiv.bg. Тошко е уредил документално и всички въпроси, касаещи кариерата му в Майнц 05. На практика Неделев е уредил всичките си битови въпроси и тези засягащи взаимоотношенията му с различните институции в Германия като данъци, застраховки и т.н.

25-годишният офанзивен халф премина официално в Майнц 05 през януари 2014 година, като беше подписал договор за 4,5 години. За съжаление Тошко не получи шанс да се утвърди в тима на врабчетата. Лично той предпочете на два пъти да бъде преотстъпван на любимия си Ботев, а не в други отбори, отказвайки се от значителна част от заплатата си. Миналото лято отново заради желанието му да се завърне в Ботев, от Майнц 05 склониха да го пуснат окончателно на Коматево. Германците обаче сключиха договорка с канарчетата да получат 70% от сумата при бъдещ трансфер на Тошко, а за пловдивския клуб ще останат скромните 30% от парите.

Припомняме, че Ботев продаде Неделев на Майнц 05 за 2,5 милиона евро, като канарчетата получиха сумата на 3 транша – 1 милион евро и два транша по 750 000 евро. 25% от тази сума се полагаше на частната школа Ботев 2002. От родния клуб на Тошко се отказаха от 50 000 евро, които трябваше да получат в от последния транш и така взеха по-малка сума заради любовта си към Ботев.

Парите от трансфера на Неделев в Майнц 05 се оказаха жизненоважни за оцеляването на Ботев след фалита на КТБ. Сега евентуална бъдеща продажба на национала отново ще помогне на клуба за сформиране на годишния бюджет.