Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Умопомрачително! Ето го точния размер на заплатата, с която милионерите от Кърджали съблазняват Марин!

7 Dni Plovdiv14.06.20181min5310
26 Ботев-Дунав

Пътищата на Ботев и Лазар Марин отново са на път да се разделят. 24-годишният ляв бек получи предложение за нов договор с канарчетата, но не одобри условията по него. Марин се надяваше на по-добри финансови параметри по новия си контракт и не прие офертата на жълто-черните. Поради тази причина той не замина с отбора за подготвителния лагер във Велинград.

Марин е получил изключително съблазнителна оферта от милионерите от Кърджали. В Арда развиват сериозен футболен проект и не жалят средства за реализирането му. Още през следващото лято тимът от Кърджали желае да направи нова промоция и да се озове в родния елит, след като спечели безапелационно шампионата в Трета Югоизточна лига и новия сезон ще се подвизава във Втора лига.

От Арда са предложили 7000 лева заплата на Лазар Марин, научи първи 7DniPlovdiv.bg. На Коматево в момента не могат да му предложат същото месечно възнаграждание, а явно не са сконни да му плащат и близки до тази сума параметри, които да го накарат да приеме да преподпише контракта си с жълто-черните.

Милионерите от Кърджали пък се очертават като новия Лудогорец. Действията им наподобяват на тези на разградчи в началото на футболния проект на Кирил Домусчиев.  И делиорманци даваха такива нечувани заплати на футболистите си още в Б група. Явно в Арда също няма да жалят средства и неслучайно доста футболисти от Първа лига приемат неустоимите им оферти.

При оферта от 7000 лева месечно, ще е истинско чудо, ако Лазар Марин не акостира в Кърджали. Развитие и окончателна яснота за трансфера Арда му ще има съвсем скоро.

Възпитаникът на Митко Джоров е пред второ напускане на Ботев. За първи път той го направи заради оферта от ЦСКА, но след това се върна обратно на Коматево.