Само в 7DniPlovdiv.bg

Валери Симеонов нападна Марешки за оставката на Каракачанов и хвана БСП в голяма издънка за вота на недоверие…

Красимир-Каракачано симеонов марешки

Вицепремиерът Валери Симеонов защити колегата си Красимир Каракачанов след искането за оставката на силовия министър от страна Веселин Марешки. По думите на Симеонов подобно искане е необосновано, най-малко пък заради инцидента с падналия хеликоптер в авиобаза “Крумово”.

„Не могат да се преписват на военен министър, който е от една година на този пост, всички неблагополучия, които са резултат от натрупани и нерешени проблеми вече 30 години“, заяви Валери Симеонов пред журналисти във Велико Търново.

По повод вотът на недоверие, който БСП се гласи да внесе в парламента по темата сигурност, Симеонов е категоричен, че липсват аргументи. Той посочи, че както и предния път, така и сега, опозицията няма реални основания за това. „Звучи смешно. Вчера научих, че поводът за искане на оставката на правителство ще бъде депозиран след една седмица. Това е достатъчно показателно за мен, че липсват сериозни аргументи“, допълни вицепремиерът. По думите му вотът няма да успее, тъй като няма да достигнат гласове на опозицията.