Само в 7DniPlovdiv.bg

Първо в 7DP: Ботев подписа с универсален футболист и реши голям проблем! Вижте за какъв период се обвърза с канарчетата

7 Dni Plovdiv13.06.20181min8500
Ботев-ЦСКА47

Ботев подписа с универсален футболист. Канарчетата парафираха нов договор с Филип Филипов още днес, научи 7DniPlovdiv.bg. Така 29-годишният защитник замина с отбора за Велинград, където отборът ще проведе подготвителен лагер до 23 юни.

Филипов се обвърза официално с канарчетата за срок от 2 години, разбра още 7DniPlovdiv.bg. Така той ще носи жълто-черната фланелка до лятото на 2020 година. Филип по принцип е краен защитник. Той се справя успешно и по двата фланга на защитния вал. Филипов може да бъде алтернатива  на Йордан Минев по левия бек, а през пролетта играеше предимно отдясно. При предишния си престой при канарчетата Филипов затваряше дупки и в центъра на отбраната, при това доста успешно. Това е добра новина за жълто-черните, защото до голяма степен поне проблемите в крайната защита ще се решат.

Филипов изигра 64 мача за Ботев в периода от 2013 до 2016 година. След това той премина в кипърския Етникос (Ахна). В началото на тази календарна година Фичо облече повторно жълто-черния екип, подписвайки краткосрочен договор. Той прие предложените му условия от ръководството на клуба и удължи контракта си.

Както е известно, Лазар Марин не прие параметрите, които му предложиха шефовете и не преподписа с канарчетата. Затова 23-годишният ляв бек не замина с отбора за Велинград. Марин е получил оферта от Арда (Кърджали).