Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Освободен от Ботев бразилец с уникален жест към клуба! Вижте какво направи!

7 Dni Plovdiv11.06.20181min8700
Ботев-Марица30

Ботев официално се раздели с един от нежеланите бразилци. Халфът прие да прекрати договора си с клуба по взаимно съгласие. Алваро Юлиано вече не е футболист на жълто-черните, след като прие контрактът му да бъде прекратен година преди изтичането му.

Както 7DniPlovdiv.bg първи разкри, 27-годишният бразилец прие да разтрогне договора си без да търси обезщетение, въпреки че можеше да претендира за компенсация и да извие ръцете на клуба. Също така информирахме, че Юлиано ще се разведе официално с канарчетата без да идва обратно в България.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЯТА НИ В ПОДРОБНОСТИ

Алваро обаче е направил още един голям жест към Ботев. Юлиано се е отказал от последната заплата, коята му е дължима за престоя при канарчетата, научи 7DniPlovdiv.bg. Става въпрос за полагащото му се възнаграждение за месец май, потвърдиха няколко независими един от друг достоверни източници, сред които близки до самия футболист и до агента му. От Ботев са му изчистили забавената половин заплата за месец март, разбра още 7DniPlovdiv.bg.

Месечното възнаграждение на Юлиано в Ботев се равняваше на 4000 евро. 7DniPlovdiv.bg първи разкри още, че ръководството на клуба планира свиване на бюджета за заплати на отбора, като един от начините е именно да се отърват от трима от бразилците в състава, а Алваро е първият от тях.

ВИЖТЕ ТУК РАЗКРИТИЯТА НИ ЗА НАМАЛЯВАНЕТО НА БЮДЖЕТА В БОТЕВ

Така Юлиано още веднъж спести разходи на клуба за него, отказвайки се полагащите му се пари за май.  Интересното е кой е успял да се споразумее с бразилеца. Твърди се, че обикновено подобни преговори се водят от изпълнителния директор Иван Йотков. Предполага се, че по някакъв начин именно той е успял да предразположи Юлиано за подобен жест. Според запознати Алваро не е първият футболист, който приема да се откаже от последната заплата, която му се дължи за престоя в Коматево.