Само в 7DniPlovdiv.bg

Героично! Трагедия едва не отне живота на талант на Ботев, а днес той започва с мъжкия отбор на канарчетата!(СНИМКА)

7 Dni Plovdiv11.06.20181min700

Юношата на Ботев Пловдив Атанас Янков  започва подготовка с първия отбор на Ботев Пловдив, пишат колегите от Glas.bg. Десният бранител е набор 2001 и е част от първата селекция на Стефан Стоянов, когато е играчът е бил едва първи клас. Отличава се с много добра физика и е един от най-бързите футболисти в шампионския отбор на U17 от тази година. Пловдивчанинът е хубаво и упорито момче, споделят родители от школата на канарчетата.

Наско обаче едва не губи живота си преди 2 година, когато с колело пада от рампа и наранява много жестоко главата си. След удара Наско изпада в кома, но успява да се върне към живота. Дълги месеци той се бори с последствията, лекарите му казват да забрави за футбола. Той обаче има други планове. В крайна сметка започва отново на тренира, първо самостоятелно, после и със съотборниците си. Връща се в игра и отново става основен футболист в тима на Стефан Стоянов.  Тежкият момент вече е зад гърба му. За страшния инцидент напомня само огромният белег на черепа му.

Сега пред Наско е чаканият от всеки юноша момент. Огромна е вероятността той да изкара цялата подготовка с мъжкия тим на канарчетата под ръководството на носителя на Купата и Суперкупата на България Николай Киров. Кой друг ако не бившият шеф на школата ще знае по-добре, как да интегрира едно мъжко момче при мъжете.