Само в 7DniPlovdiv.bg

Пред 4 000 на Античния театър Иван Тотев откри фолклорния фестивал

7 Dni Plovdiv03.08.20171min250
folkfest_otkrivane-3

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде  официалния старт на 23-тия Международен фолклорен фестивал. Пред около 4000 зрители на Античния театър той подчерта, че събитието вече е традиция и заема достойно място в културния календар на града.

Кметът Иван Тотев приветства гостите от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора, както и пловдивските участници  – Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл „Дилянка“, който ще отпразнува 25-години от създаването си.

Той пожела добро настроение и положителни емоции на пловдивчани и на тези жители от региона, които ще имат възможност да се докоснат до магията на танца. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в гр. Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват  участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Всяка вечер до 5-ти август 2017 г.  от 17.30 часа в Пловдив ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.