Само в 7DniPlovdiv.bg

Емоционалният Чомаков: Няма по-велико нещо от това да играеш за България! В Марица се научих да плувам, а в ЦСКА се превърнах …

7 Dni Plovdiv10.06.20181min570
Краси Чомаков01

Бившият защитник на ЦСКА, Марица, тимове в Италия и националния отбор Красимир Чомаков бе изключително развълнуван след бенефиса си, който бе на стадион “Марица” в Пловдив. Шоуто между ветерани на двата бивши български отбори на бранителя завърши 4:4. След срещата  бившият сърцат защитник не изключи вариант да стане треньор на любимите си ЦСКА и Марица един ден. Ето какво заяви Чомаков след края на зрелищния бенефис.

“Дълга и горе-долу успешна бе моята кариера. Искам да благодаря на всички, които бяха на стадиона, независимо от времето. Всеки даде всичко от себе си. Искам да благодаря специално на момчетата, които дойдоха от чужбина. Получи се празник за мен и за тях. Надявам се хората, които дойдоха, също да са останали доволни. Още веднъж искам да благодаря, че  бяхме заедно”, бе емоционален Чомаков пред Канал 3.

“Преминаването ми в ЦСКА бе голям успех за мен. Никога не бях мечтал да играя в чужбина. Но най-голямото удовлетворение щастие за мен бе да облека фланелката на националния отбор. По-велико нещо от това няма. Имам три отбора в моето сърце – Марица, Ливърпул и ЦСКА. Така съм си ги наредил, това е моето сърце и не мога да му изневеря. Надявам се Марица да върне славата си, а ЦСКА да бъде на първо място”, призна бившият защитник.

“Защо Лудогорец да не може да бъде спрян. Няма непобедими отбори в този свят”, сподели вижданията си Чомаков.

“Амбициран съм да се реализирам като треньор. Продължавам с това нещо. Защо да нямам амбиции някой ден да водя ЦСКА и Марица. Нищо не се знае”, разкри загадъчно Чомаков.

Преди началото на бенефиса си Красимир Чомаков прочете своята прочувствена реч, като акцентира върху кариерата си в Марица и ЦСКА.

“Не се ли чудите защо избрах на терена да бъдат ветераните на Марица и ЦСКА? В единия отбор проходих, тук на този терен, направих първите си стъпки – бавни, но уверени. После се озовах там, за къдетно мечтаят хиляди деца – ЦСКА. В Марица се научих да плувам и да се калявам в студените води на футбола, а на “Армията” се превърнах във футболен войн и биткаджия. В националния отбор разбрах какво е да играеш за родината и за Майка България. Моите сърце и душа оставих и в Марица, и в ЦСКА и в Италия, където премина по-голямата част от моята кариера. Искам да се забавляваме днес. Благодаря на пловдивчани, на моето семейство, на моите треньори и на всички, които уважихте моя празник”, обърна се Чомаков към зрителите.