Само в 7DniPlovdiv.bg

Страшен екшън! Гониха бандит из цяла София, накрая го отстреляха

7 Dni Plovdiv03.08.20171min100
полиция

Полицаи преследваха беглец из цяла София досущ като в екшън филм. Около 2.30 ч през нощта срещу сряда служители на Първо РУ подали на ул. “Слатинска” сигнал за спиране на “БМВ 316”.

Шофьорът не се подчинил и подминал с мръсна газ полицаите, като отпрашил по бул. “Цариградско шосе” в посока излизане от София. Патрул моментално последвал беглеца, като уведомил всички дежурни екипи да спрат БМВ-то, ако го засекат. Включили се допълнителни полицейски екипи, което също подали сигнали за спиране.

Но шофьорът отново не се подчинил. Продължил да лети по бул. “Цариградско шосе” към с. Герман. Излязъл на Околовръстното към Чепинци. Там за пореден път отказал да спре и се насочил в посока към Световрачане.

По това направление били насочени допълнителни автопатрули, които продължили след “БМВ”-то към Нови Искър. Шофьорът няколко пъти правил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно и след продължително преследване, в началото на кв. “Кумарица” той се забил в една от патрулките. Отново се опитал да избяга.

За да предотврати това, един от полицаите стрелял и улучил със стоппатрон мъжа в бедрото. Така беглецът най-после бил задържан. Той е с инициали В.М., на 26 години, от Първомай.

Проверката показала, че е обявен за общодържавно издирване от РУ-Първомай. Младият мъж е с досие за кражби и шофиране след употреба на алкохол, не притежавал шофьорска книжка. Отведен е първо в болница.