Само в 7DniPlovdiv.bg

Цвета Караянчева разкри какво е нужно на Европейския съюз!

Цвета Караянчева 75 г Парашутната дружина 14

Tрябва ни по-силен, по-жизнен Европейски съюз. Това заяви пред делегацията на Асоциацията на бившите членове на Европейския парламент председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя посрещна гостите си в пленарната зала и обясни, че в нея се водят много разгорещени дебати.

Караянчева посочи, че политиците понякога танцуват върху жарава като нестинарите, защото живеем във време с тежки проблеми, които трябва да се решават сега и политиците са тези, които трябва да го направят. “Нужно е смело политическо лидерство”, убеден е председателят на българския парламент, пише novini.bg.

Караянчева припомни основния приоритет на нашето председателство на ЕС – Западните Балкани и колко важно е те да бъдат приобщени към европейската перспектива, в дневния ред на Съюза да бъде свързаността и инфраструктурата, които ще доведат до спокойствие в региона. “Важно е да опазим сигурността при липсата на граници, за да могат децата ни свободно да общуват на различни езици”, смята Караянчева.

Председателят на НС обясни, че българският парламент е институция, призвана да взима важни решения за държавата, за бизнеса като в същото време гласува качествени закони, които да гарантират по-добър живот на гражданите.

На свой ред Бригит Лангенхаген, член на Борда на асоциацията, посочи, че задача на страната ни като председател на ЕС е да каже ясно какво искаме на променим и какво да запазим в Съюза. Тя припомни, че догодина ще се проведат избори за Европейския парламент и моментът е подходящ да започне дебатът по ключови за Европа въпроси. В началото на срещата на гостите бе представен видеоклипът за българското председателство на Съвета на ЕС.