Само в 7DniPlovdiv.bg

Горещо! Менда Стоянова възмутена: Изключително съм разочарована от Министерството на икономиката!

Чудомир Пеев31.05.20181min3730
Менда Стоянова Доктор хонорис кауза 04

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова нападна Министерството на икономиката. Депутатката от ГЕРБ направи това по време на съвместно заседание на нейната комисия и тази по енергетика във връзка със закона „Ревизоро”, който всъщност бил изработен от самото икономическо министерство.

Проектът на нормативния акт е за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Целта е спиране на злоупотребите с контрабандни горива. Законопроектът обаче срещна съпротива на някои браншове, сред които и фермерите, които се срещнаха с премиера Бойко Борисов и договориха по-добри условия.

Днес Менда Стоянова обаче избухна срещу Министерството на икономиката, което имало три различни становища по въпроса.

„Искам за протокола да ви кажа, че съм изключително разочарована от поведението на Министерството на икономиката, включително и от липсата на техни представители днес тук, на това заседание. От Министерството на икономиката има постъпили три становища”, каза Стоянова.

В първото становище ведомството на Емил Караниколов се обявило против новия закон.

„След това становище имаме второ становище на Министерство на икономиката, от което ще ви зачета само един абзац, изключително разочароващ за мен, тъй като те са ресорното министерство на този законопроект”, заяви отново гневно Менда Стоянова.

Тук вече от ведомството на Емил Караниколов обяснили, че не могат да се ангажират с каквото и да е мнение, тъй като те не били компетентни.

Менда Стоянова се възмути, тъй като според заповед на премиера Бойко Борисов именно Министерството на икономиката било водещо в работна група, която всъщност изработила законопроекта.

„…До 30 май, когато идва третото становище на министър Караниколов, което вие всички цитирахте”, каза още Менда Стоянова. Според това становище вече министерството подкрепяло законопроекта.

Румен Гечев от БСП поиска прекъсване на заседанието, докато не пристигне човек от Министерството на икономиката, за да обясни за какво става въпрос.

Това обаче бе отхвърлено от управляващите, включително и с гласа на самата Менда Стоянова.

Основен вносител на законопроекта формално е Емил Димитров-Ревизоро.