Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ботев пуска на промоция най-скъпоплатения си футболист! Вижте причините за този изненадващ ход

7 Dni Plovdiv28.05.20181min6640
Септември Ботев Пловдив (15)

В Ботев се готвят да предприемат доста любопитен ход. Той засяга най-скъпоплатеният футболист в отбора.  Ръководството на жълто-черните е склонно да предприеме подобна крачка, която за мнозина може би ще изглежда шокираща. На Коматево вече все по-сериозно се замислят да продадат на промоционална цена Фелипе Бризола, научи 7DniPlovdiv.bg. Канарчетата не спират да предлагат надлъж и нашир бразилския халф, но поне засега удрят на камък. А търсене на практика няма. Затова в Ботев са готови да се разделят с 27-годишния кариока срещу минимална трансферна цена, стискайки палци да се появи клуб, който да извади пари за привличането му.

Според запознати през миналата зима, когато канарчетата също правеха всячески опити да го продадат, в Ботев са се надявали да го шитнат срещу сума от порядъка на 150 000 – 200 000 евро. Сега обаче има индикации, че жълто-черните са склонни да го пуснат срещу 20 000 – 50 000 евро, т.е някой да извади някакви пари за правата му. Бризола има действащ договор с пловдивчани до лятото на 2019 година.

7DniPlovdiv.bg вече разкри няколко чуждестранни клуба, пред които Фелипе е бил лансиран от различни футболни агенти, ангажирани от Ботев да го предлагат.  С тази задача не се е наел само мениджърът Иво Димов, който го доведе на Коматево.

ВИЖТЕ ТУК КАК РЕАГИРА ИВАЙЛО ПЕТЕВ, КОГАТО МУ ГО ПРЕДЛОЖИХА ДОКАТО ОЩЕ ВОДЕШЕ ОМОНИЯ (НИКОЗИЯ)

ВИЖТЕ ТУК КАКВО СЛУЧИ С ДВА КЛУБА ОТ ТОП ДЕСТИНАЦИЯТА ЗА ИГРАЧИ ОТ БЪЛГАРСКОТО ПЪРВЕНСТВО

На няколко пъти вече разкрихме, че Бризола е най-скъпоплатеният футболист в Ботев в момента със заплата от 8000 евро нетно. Де юре като той излиза на клуба около 10 000 евро като се включат разходите за осигуровки и т.н.

Причините за желанието на Ботев да се раздели с бразилеца са няколко, разкриват източниците ни. Най-главната от тях е, че тежи на бюджета. Проблемът е, че той дори изобщо не може да се счита за титуляр в състава на Николай Киров, а получава най-голямата заплата в тима. Така се стига до абсурдната ситуация най-скъпоплатеният играч да се появява в игра периодично. А на Коматево са пред угрозата да му плащат 8000 евро месечно до края на договора и накрая той да си тръгне и като свободен агент, ако не успеят да го продадат. В този случай в Ботев ще се бръкнат с още поне 100 000 евро, които ще се окажат излишен разход.

Публична тайна е, че жълто-черните планират да свият бюджета за заплати и занапред да не правят подобни разхищения за перо „Заплати“, т.е огромните месечни възнаграждения да останат в историята. Главната цел пред Ботев е да се изгради стадион „Христо Ботев“. Затова след като Георги Самуилов придобие официално собствеността, индикациите са, че бюджетът ще бъде по-свит в името на сбъдването на мечтата за построяване на „Колежа“.

Задачата с продажбата на Бризола пък се усложни още повече през тази пролет. След идването под наем от Лудогорец на Жоао Пауло, Фелипе обикновено се оказваше четвъртият излишен чужденец от страна извън ЕС. С оглед на желанието за негов изходящ трансфер в последните няколко мача той получаваше шанс да играе повече, но това се случи прекалено късно.

Предстои да видим каква ще е развръзката по казуса „Фелипе Бризола“. Крайната мярка ще е от Ботев да поискат да прекратят договора си бразилеца преждевременно, но ръководството на клуба се надява да не се стигне дотам, а да се възвърне поне някаква част от изразходваните средства за него.