Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Футболистите на Ботев и Локо излязоха във ваканция с празни джобове! Вижте с по колко заплати висят на Коматево и Лаута и кой е по-задлъжнял

7 Dni Plovdiv24.05.20181min4830
Локо Пд-Ботев15

И в двата елитни пловдивски клуба – Ботев и Локомотив, явно към момента положението не е никак цветущо. Футболистите на канарчетата и смърфовете излязоха във ваканция след края на сезона с празни джобове, научи 7DniPlovdiv.bg. Ръководствата на жълто-черните и на черно-белите висят със заплати към футболистите, които вече трябваше да бъдат изплатени.

В Ботев дължат по една заплата и половина, разбра 7DniPlovdiv.bg. Засега възпитаниците на треньора Николай Киров не са получили половината от полагащото им се възнаграждение за месец март, както и цялото за април. Падежът за последната заплата беше 20 май. За последно канарчетата получиха по половин месечно възнаграждение около Гергьовден. Има информации, че канарчетата чакат и по няколко премии. Нееднократно вече писахме, че вече от доста време насам падежната дата за разплащане в Ботев беше променена от всяко 10-то число на месеца на всяко 20-то число именно заради невъзможността да се спазва първата дата.

Шефовете на клуба правят всичко възможно да изчистят всичко дължимо във всеки момент. Публична тайна е, че в Ботев се надяват максимално скоро окончателно и официално да се реши въпроса със собствеността на клуба, което да доведе и до чаканата финансова стабилност. От друга страна се работи и по-подновяването на строежа на „Колежа“, след като концесията на стадион „Христо Ботев“ се удължава с две години.

На „Лаута“ висят към подопечните си със заплатите за месец март, а след дни ще задлъжнеят и с парите за април, разбра още 7DniPlovdiv.bg. Това е ако приемем, че в клуба действа утвърденият официално отдавна падеж.  Припомняме, че още в края на миналата година разкрихме, че къде официално, къде не, датата за разплащане в Локомотив бе промена в ущърб на футболистите. Нагледно тя е следната: парите за март трябва да се получат на 10 май, а тези за април на 10 юни. В момента не е ясно точно кой падеж е актуален на „Лаута“.  Причината за забавянето, което изтъкваха в клуба е въпросът с уреждането на лиценза на Локо за предстоящия нов сезон.

През пролетта черно-белите играеха без премии, като им бяха обещани бонуси, ако стигнат до финалната битка за седмото място. Те я загубиха срещу Черно море, но не е ясно всъщност ще има ли премии или не. И в Локо правят всичко по силите си да изчистят борчовете към отбора и служителите в клуба колкото се може по-скоро. Дори незнайно откъде беше пуснат слух, че вчера е трябвало да има разплащане в клуба, но такова не е имал, най-малкото защото никой от висшестоящите не е дал такова обещание.

Ботев стартира лятната си подготовка на 11 юни, а Локомотив на 15 юни. Всъщност в момента играчи и от двата отбора могат да прекратят договорите си заради неизплатени заплати, ако решат. Засега поне няма информации, че някой е предприел подобна стъпка. Но и на Коматево, и на „Лаута“ има играчи с изтичащи контракти.

P.S. Силно се надяваме, че Ботев и Локомотив ще успеят да се стабилизират финансово още в следващите дни и този сериозен проблем ще бъде разрешен, без да се чака последния транш от парите за ТВ- права или бъдещи постъпления за евентуалното участие на Стивън Езе на Световното първенство в Русия.