Само в 7DniPlovdiv.bg

Страхотна новина за Марица! Клубът няма да остане без собственик! Президентът посочи новия треньор!(СНИМКИ)

7 Dni Plovdiv21.05.20181min230

Президентът на “Марица” г-н Христо Христов остава в клуба и ще продължи да го издържа. Той спази даденото обещание след края на сезона да обяви решението си относно бъдещето си в клуба. Христов е провел днес среща с играчите от представителния тим, като им е съобщил решението си. Изразил е своята благодарност към всички футболисти за положения труд през сезона и е разговарял с тях относно грешките допуснати през отминалия сезон. Той направи своя кратък коментар:

“Отчитаме допуснатите грешки, не бяхме достатъчно подготвени за сезона във Втора лига. Участието ни в професионалния футбол не беше грешка, а ценен опит. Съжалявам, че не успяхме да запазим мястото си. Няма да правим спънки на играчи, които са си намерили нов отбор, въпреки че аз искам да останат. Всеки е свободен да вземе сам решение за себе си. През новия сезон в Трета лига ще използваме повече наши юноши. Конкретна цел пред представителния тим не е поставяна, ще гоним възможно най-добро класиране. Ще продължим да работим за вдигане нивото на ДЮШ. Предложил съм Димчо Беляков да остане неин шеф, заедно да изчистим допуснатите грешки и да продължим да работим за развитието на школата.”

Борислав Караматев ще бъде треньор на отбора на “Марица” през следващия сезон, ако приеме предложението на президента. Караматев ще води тренировките до края на седмицата, а след това ще обяви своето решение. Президентът на клуба е провел разговор с него също днес.