Само в 7DniPlovdiv.bg

Баскетболни звезди на Академик раздадоха топъл обяд! (СНИМКИ)

7 Dni Plovdiv18.05.20181min90

За нас беше удоволствие, че ни направихте съпричастни към кампания „Топъл обяд“, благодарим, с радост ще подкрепим и други хуманни каузи на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. Това заяви Мартин Дурчев от баскетболния тим на „Академик Бултекс 99“, след като със съотборниците си Васил Михайлов, Васил Бачев и Александър Груев и спортния директор Тина Димитрова се включиха в раздаването на топлата храна пред входа на болница „Медлайн“ в Пловдив.

Спортните звезди бяха представени на нуждаещите се от президента на фондацията доц. д-р Невен Енчев, който от няколко месеца живее в Германия, където изгражда болница с медицински център, хоспис за възрастни хора и хотелска част, но в момента е тук, за да участва лично в серията благотворителни акции на ордена по повод 24 май. „За мен е чест да ви представя тези млади момчета, които прегърнаха идеята и подкрепиха „Топъл обяд“, защото вярват, че трябва да се прави добро и да се помага на всички, изпаднали в трудно положение. Състезателите на „Академик Бултекс 99“ непрекъснато се включват в различни благородни каузи, а преди Великден изненадаха малките пациенти на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ като им подариха играчки и лакомства“, припомни доц. Енчев.

Момчета, чудесни сте, много ни зарадвахте, желаем ви успех и стискаме палци за неделя, обръщаха се към тях възрастните от опашката. За предстоящия мач в края на седмицата в зала „Сила“ чакащите пред болницата разбраха от най-информирания човек в Пловдив – Стефчо Автографа.

Играем за бронзовите медали в първенството срещу отбора на „Рилски спортист“- Самоков, поясни Мартин. Той е благодарен на Тина Димитрова, че непрекъснато ги включва в благотворителни акции, защото е успяла да накара всички от тима да вярват, че трябва да се помага. Приехме поканата на Ортодоксалния орден, защото организацията прави много добрини и непрекъснато помага, а дейността на доц. Енчев напомня на един от големите благодетели на Пловдив в миналото – Димитър Кудоглу, заявиха младежите. Надяваме се примерът на предприемача да стане заразителен и да се подеме от още представители на бизнеса, така че повече бедни хора да почувстват загриженост и топлота, добави Димитрова.

Кампания „Топъл обяд“ се осъществява от близо 5 години пред болница „Медлайн“. Провежда се по инициатива на президента на Ортодоксалния орден доц. Невен Енчев и се подкрепя от редица известни личности от всички сфери на живота у нас и в чужбина.