Само в 7DniPlovdiv.bg

Извънредно! Валентин Радев с последни подробности за писмото на затворника Пелов!

Чудомир Пеев18.05.20181min1190
Валентин Радев

Вътрешният министър Валентин Радев разкрива важни новини след срещата си с посланиците на страните от Европейския съюз, Швейцария и САЩ, проведена ден след края на Срещата на върха на общността в София.

 Валентин Радев отбеляза, че е смятал, че тази година ще бъдем приети в Шенген. “Чувах, че да, всички, които казват “Да”, от тях нищо не зависи. И днешната среща с посланиците беше с тази цел – да предадат на техните представители в парламентите, за да могат да гласуват “правилно” и България да бъде приета в Шенген”, заяви Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов на свой ред коментира, че ще бъде изследвано писмото на затворника-беглец Владимир Пелов, което той изпрати до президента Радев и омбудсмана Мая Манолова. Младенов изтъкна, че писмото може да стане “ключ” към разкриването на местонахождението на престъпника.

“Това писмо е било адресирано до президентството. Такова писмо, проверих лично, в президентството няма. Така че, ако нещо ви интересува, питайте нас”, заяви министър Радев.

Младенов допълни, че няма гаранция, че писмото е пуснато от Пелов. “Има присъда, издадена от български съд, така че няма какво да коментираме. Всеки има правото да пледира своята невинност, но това се прави в съдебната зала. Подобен е случаят с Чикагото – в крайна сметка беше издирен и задържан и бе върнат в България за изтърпяване на присъдата”, заяви главният секретар на МВР, предаде ПИК.

Той коментира и случая с педофила в столичното 17 СОУ: “Въпросният гражданин е задържан, колегите работят с него, информация ще има по-късно. Засега знаем, че има насочени действия от негова страна към непълнолетни лица със сексуални подбуди”.