Само в 7DniPlovdiv.bg

Извънредно! 200 ТИР-а се наредиха в протестна колона до Пловдив! Молят ЕС да не ги убива (ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

Protest TIRove09

Около 200 ТИР-а се наредиха днес на пътя Асеновград- Пловдив в знак на протест срещу пакета мерки на ЕС, който би ограничил бизнеса на транспортните фирми, оттам ще застраши и работните места на шофьорите.

Български знамена и транспаранти с надпис “ЕС, не убивай транспорта в България” демонстрират настроенията на участниците.

Протестът ще продължи до 14 часа, но движението по пътя не е спряно, камионите са в разширението, което се прави на този участък.

Те се обявиха против т. нар. закон „Макрон”, който ги задължава на 3 седмици да почиват у дома 45 часа, както и задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона. Според тях тези рестриктивни мерки, ще доведат до фалит, както на международния транспорт, така и на автобусния.

В София по дължината на бул. „Цариградско шосе” има над 80 камиона и над 60 автобуса, като до 17 ч., докогато продължава протестът, се очаква броят на камионите и автобусите да се увеличи.

В 13 ч. тръгва шествие от площад „Македония” към НДК, а целта на протеста е европейските лидери, които са в София да ги видят и чуят техните искания, и да не допускат транспортният бизнес в България да бъде унищожен.

200 ТИР-а се наредиха в протестна колона край Пловдив (ГАЛЕРИЯ)