Само в 7DniPlovdiv.bg

Чудо! Михаил Билалов съсипа Ники Кънчев! Новият водещ на “Стани богат” открадна аудиторията на Би Ти Ви и Нова

Чудомир Пеев17.05.20181min8550
Ники Кънчев 2

Ники Кънчев, който дълги години бе синоним на интелектуалната викторина “Стани богат”, окончателно изпадна в нафталина и вече е забравен от зрителите на предаването, след като в стола му седна актьорът Михаил Билалов, а с него и рейтингът в минутите след 19 ч. скочи с няколко пункта.

Любимата игра на много българи се завърна на 1 април – освен с нов водещ, и на ново място – не в Нова телевизия, от ефира на която допреди в продължение на 13 години Кънчев препитваше събеседниците си, а в обновената програмна схема в телевизията майка – БНТ1. В самото начало рокадата на водещите бе посрещната от традиционалистите пред екрана колебливо. Месец и половина по-късно обаче ситуацията изглежда коренно различна, а подземният бос Петър Туджаров-Джаро от обичаната кримка “Под прикритие” печели все повече и повече симпатиите на зрителската аудитория.

“Стани богат” се излъчва всеки делничен ден от 19 до 19:45 ч., и то на гърба на централните новинарски емисии на Нова и Би Ти Ви. И въпреки това от 3.5% среден дял на аудиторията по това време, сега той е пет пъти повече – 15 пункта, според пийпълметрията на ГАРБ. За април общият аудиторен дял на двете частни телевизии в същия часови пояс е спаднал с 10%.

Цифрите са красноречиви, че БНТ са направили правилния избор, поверявайки на Билалов ролята на Ники Кънчев. В този ред на мисли омразата, която смехотворен брой малко потребители изливат по новия водещ във фейсбук страници, буди само смях. Държавната медия е точното място за “Стани богат”, тъй като нейният ефир привлича умна аудитория, а традициите на “Сан Стефано” в интелигентните формати са още от времето на “Минута е много”. Впрочем ходът на БНТ да върне най-успешната телевизионна игра в ефир, и то не с Ники Кънчев, а с Михаил Билалов, заслужава не просто адмирации. Първо, защото другите две големи частни медии бълват или турски сериали, или риалити формати, някои от които все повече залагат на сеирджийство и пошлотия. И второ – защото бившият водещ Ники Кънчев вече е олицетворение на същите тези формати като „ВИП Брадър”, които в името на рейтинга, особено в последните си сезони от есента, си позволяваха да компрометират, дори и да застрашават здравето на своите участници, предаде ПИК.

Ето защо, въпреки сантиментите на някои зрители, рокадата на стола на водещия беше не просто желателна, а наложителна, и както е видно от рейтингите, оказа се успешна. Аристократичният Мишо Билалов безспорно притежава харизма, излъчва спокойствие и респект. Освен това актьорът води шоуто ведро, предразполага събеседниците си от стола на богатството и печели доверието им, умее да отправя интелектуални провокации. Изводът е кратък, точен и ясен: Михаил Билалов открадна аудиторията на Нова и Би Ти Ви и буквално нокаутира Ники Кънчев в ролята му на Мистър „Стани богат”!