Само в 7DniPlovdiv.bg

Китайските инвеститори искат още терени около Летище “Пловдив”, взимат го още през следващия месец!

Китайци Летище Пловдив

Новият концесионер на Летище Пловдив проучва възможностите за присъединяването на нови терени около аеропорта за развитие на логистичната база, която ще изгражда. Вчера представителите на консорциума, в който влиза и “Хайнан груп”, направиха първия оглед на аеропорта и прилежащата инфраструктура. В делегацията освен представители на “Хайнан груп” са били и две строителни фирми, които ще правят подобренията по пловдвското летище, пише Трафикнюз.

На посещението е присъствал и директорът на летището Франкфурт-Хан, което се управлява от китайската компания. Кметът Иван Тотев заяви, че ппредставените намерения на инвеститорите изглеждат обнадеждаващи за развитието на летището, като те са изявили готовност да форсират изпълнението на инвестиционните си намерения. Очаква се през юни договорът с министерството на транспорта да бъде подписан и те да влязат във владение.

Със сигурност 4-те лини, които се изъплняват в момента – Лондон, Брюксел Франкфурт-Хан и Бергамо, ще продължат. Китайците искат по най-бързия начин да старитарт пътнически превози, но приоритет е новият каргоцентър. От Община Пловдив пък вече действат по пускането на автобусна линия от Централна гара до летището.