Само в 7DniPlovdiv.bg

Академик разкри истината за заемите и обяви отлична новина! Следващата най-голяма цел на клуба е …

7 Dni Plovdiv16.05.20181min150
Баскетбол - Васил Врачев сред публиката в зала Сила

Президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев и старши треньорът Асен Николов пожелаха да внесат повече яснота относно финансовото състояние на клуба, след като разкриха, че ръководството е принудено да доиграе сезона със заеми.

На първо място искам да кажа, че основният ни спонсор Бултекс 99 и Община Пловдив са си изпълнили всички ангажименти към клуба, за което сме им много благодарни, заяви Васил Врачев. През този сезон се опитахме да създадем максимално добри условия за подготовка и провеждане на мачовете на представителния тим. Точно затова се преместихме да играем в комплекс СИ²ЛА, който разполага и с отлични средства за възстановяване. Това бе една от предпоставките да запишем историческо класиране в Топ 4 на България, освен това влязохме в четворката и на турнира за Купата и бяхме на прага на финалната четворка в Балканската лига. В международния турнир играхме мачовете си в Колодрума, а ползването на тези две зали нямаше как да не натежи на бюджета ни. Много сме доволни от старанието и усилията на всички момчета и треньорското ръководство и за следващия сезон ще планираме бюджет за ново участие в разпределението на медалите, тъй като искаме да се развиваме и да вървим напред. Смятаме да го превърнем в традиция и да ставаме все по-голям фактор в шампионата и другите турнири, в които играем.

Друга предпоставка бе оттеглянето на основните спонсори на НБЛ и баскетболната федерация, което наложи отборите сами да поемат съдийските разходи. В Турция и Гърция, например, националните авиокомпании заделят огромни пари за баскетбола и успехите се виждат. Трябва да има повече хора и фирми, които да помагат, ако искаме този спорт да върви напред, каза още Васил Врачев пред официалната фейсбук страница на клуба.

Не бихме постигнали тези успехи през настоящия сезон, ако не бяхме създали необходимите условия на играчите за подготовка и възстановяване, допълни Асен Николов. Също така държим да бъдем изрядни в задълженията си към баскетболистите, както е било и досега, затова се наложи да потърсим заеми. Благодарни сме на Общината и основния ни спонсор Бултекс 99, който за настоящия сезон дори увеличи допълнително средствата, с които ни помага, каза още старши треньорът на Академик Бултекс 99.

Асен Николов коментира информациите за финансови проблеми в клуба. Той съобщи и новината, че от следващия сезон основният спонсор е обещал по-голям бюджет.

“Нямаме никакви финансови проблеми, това тръгна от едно мое изказване, беше взета една много малка сума назаем, за да се изплатят навреме заплатите на играчите. Сумата беше много малка, имаме добра стабилност от нашите спонсори Бултекс 99 и община Пловдив. Веднага щом спонсорите разбраха, реагираха, дори ни настаниха на отлично място в Правец. В нашия клуб никога не сме имали забавяния към играчите, никога не сме завършвали сезона със задължения,” заяви Николов пред БНТ.

“Ние отдаваме голямо значение на този малък финал. Но имаме естествено мисли за следващия сезон,” продължи Николов и каза интересни новини за следващия сезон: “Имахме разговори с основния спонсор, който ни увери, че ще има увеличение на бюджета, говорихме с някои играчи, които ще останат. Бачев, Ваклинов, Михайлов имат договори, Мартин Дурчев и Адриан Секулов са казали, че остават. Следващата ни най-голяма цел е да задържим Димитър Димитров”, добави той.