Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Ето с колко заплати виси Ботев към отбора и защо се стига до забавянето на парите напоследък!

7 Dni Plovdiv11.05.20181min4100
Ботев - посърнали футболисти

Финансовата нестабилност в Ботев все още не е изчезнала. Вече информирахме, че през последните месеци на Коматево изпитват сериозни затруднения със своевременното изплащане на заплатите на отбора. Канарчетата все още не са получили месечните си възнаграждения за март, въпреки че трябваше да прибрали пари още на … 20 април.  До днес  на възпитаниците на Николай Киров е изплатена само по половин заплата за третия месец от годината, научи 7DniPlovdiv.bg. Очаква се остатъка от парите да бъде осигурен на играчите в максимално кратки срокове. Не е изключено това да се случи дори непосредствено преди тазвечершния мача срещу Берое на базата в Коматево.

Припомняме, че падежът за разплащане в Ботев беше всяко 10-то число от месеца, но именно заради невъзможността да се спазва този срок от доста време най-важната дата в клуба вече е всяко 20-то число на месеца.  Лошото е, че наближава време да се осигурят възнагражденията и за април.

Според запознати проблемът със своевременното осигуряване на заплатите в клуба е доста осезаем след Нова година. По наша информация нито едно от полагащите се месечни възнаграждения не е изплатено навреме – заплатата за януари е платена с около 10-на дни закъснение, а тази за февруари с триседмично забавяне. За никого вече не е тайна, че в Ботев разчитат да изходящи трансфери, за да успеят да скалъпят планирания бюджет.

В Ботев са оптимисти, че съвсем скоро клубът официално ще има нов собственик. Очаква се той да е Георги Самуилов, който не спира да помага на клуба през последните повече от 2 години.

По непотвърдена информация на 7DniPlovdiv.bg в Ботев на практика не разполагат със заложения месечен бюджет и се чудят коя дупка да запълнят, а парите не достигат за всичко. Твърди се, че причината затова е липсата на финансови постъпления от всички спонсори, които помагаха на клуба от началото на сезона. Според слуховете със сигурност ангажимента си към клуба изпълнява бъдещият собственик на Ботев Георги Самуилов.

Разбира се за ситуацията около финансирането на клуба няма как да бъде предоставена официална информация. Според витаещите в пространството данни по този въпрос месечната издръжка на Ботев достига над 300 000 лева. Слуховете сочат, че напоследък е налице недостиг от между 50 000 и 100 000 лева месечно. Очаква се след като Самуилов придобие официално мажоритарния дял акции, да постави финансова рамка, която да се изпълнява.

Иначе добрата новина за Ботев е, че след Нова година бюджетът за заплати е леко занижен. Сред причините за това е продажбата на Фернандо Виана, който бе един от най-високоплатените футболисти със заплата от около 7000 евро, а възнаграждението на Жоао Пауло се плаща от Лудогорец.