Само в 7DniPlovdiv.bg

Скандали заради „Колежа“ разтърсиха пловдивския парламент! Ботев получи нов срок за изграждането му, но съветник хвърли бомбата, че …

7 Dni Plovdiv10.05.20181min1960
Чистене на стадион Христо Ботев

Днес официално Ботев получи допълнителна възможност да построи стадион „Христо Ботев“ по сегашния концесионен договор. Общинският съвет на Пловди взе решение за удължаване на срока на строителството с две години. Така клубът ще трябва да завърши „Колежа“ до 13 март 2020 година. Старият падеж изтече на 13 март тази година. Решението се прие с 43 гласа „За“ и 2 „въздържал се.

Общинският съветник от РБ Божидар Здравков стана за смях на днешната сесия с безумно изказване, разкриват подробности от сесията колегите от Plovdivnews. Той бе един от двамата, гласували „въздаржал се“ по точката за удължаването на строителството на стадион “Христо Ботев” по настоящата концесия. На микрофон той направи доста странно и неразбираемо изказване.

Незнайно откъде в своето изказване даде предположение, че Ботев няма пари за завършването на стадиона и обяви, че би било хубаво общината да си вземе стадиона.Той уж не бил срещу феновете на Ботев, защото имал триметрово жълто- черно знаме на тавана си. Това разгневи съветниците.

Първо Слави Георгиев нападна остро Здравков, че говори глупости и обяви, че няма как Здравков да знае финансовото състояние на едно частно дружество.Освен това Георгиев каза, че общината няма как да строи стадиона.

Иван Петков от БСП пък се появи със шал на Ботев и заяви, че всички трябва да подкрепят решението за удължаване на срока на строителството.

Ангел Ангелов пък попита Здравков да не би жълто- черното знаме да е на Миньор Перник?

Константин Георгиев от “Кауза Пловдив” пък заяви, че трябва да се даде шанс на ръководството на Ботев да завърши стадиона.

Дани Каназирева и нейната група също подкрепиха предложението, но каза, че трябва да има повече контрол от страна на общината.

Кметът Иван Тотев говори последен като заяви, че в случая няма значение кой на кой отбор е фен и той като кмет подкрепя всички отбори, както подкрепя изграждането на стадион Спартак, чака концесията на Локомотив и е фен на всички пловдивски отбори.

Пенка Деведжиева от РБ първоначално поиска предложението да бъде оттеглено, за да се разгледа по- обстойно, но получи яростна съпротива, след което гласува “въздържал се”.