Само в 7DniPlovdiv.bg

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ от зрелищния арест за подкуп в Пловдив! Закопчаха директор от Здравната каса и още четирима! Сгащиха ги с голяма сума …

7 Dni Plovdiv09.05.20181min1090

Окръжна прокуратура – Пловдив ръководи разследване за корупционни практики в Регионалната здравна осигурителна каса в града.  Според говорител на прокуратурата до момента са арестувани петима души като двама от тях бяха задържани при показен арест на ул. “Данаил Николаев”. По непотвърдена информация единият е д-р Иван Деспотов – шеф на Дирекция в РЗОК, а другият е Владимир Манев – служител в Касата.

Според очевидец баретите са спрели автомобила на двамата служители. У тях е открита голяма сума пари, поставени в торби. Свидетелят твърди, че банкнотите са от по 50 и 100 лева. Твърди се, че става въпрос за сума от около 50 000 лева.

Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков нито потвърди, нито отрече  информацията, че служителите са задържани с подкуп, за да не се опорочи разследването, свързано с изпълнението на служебните им задължения и неправомерните действия, които са извършили, съобщава Радио Пловдив.

Според окръжния прокурор на Пловдив по случая отдавна има оперативно дело и се води досъдебно производство. Повече информация за арестите Прокуратурата ще оповести утре.

Специализираната полицейска операция продължава като в момента е блокирано кръстовището между улиците “Данаил Николаев” и “Захари Стоянов”.