Само в 7DniPlovdiv.bg

Безмилостен Надал спря Гришо в Монте Карло! Димитров се озъби на Матадора в началото, но след това преклони глава пред Краля на клея!

7 Dni Plovdiv21.04.20181min1320
Гришо и Надал 2

Гордостта на България – Григор Димитров, се бори като лъв срещу световния №1 Рафаел Надал на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло, но това не стигна, за да се добере до спора за трофея. Кралят на клея  отново се оказа непреодолима преграда за Гришо. Матадора постигна 11-ата си победа срещу най-добрия тенисист на България след 6:4, 6:1. Така на финала Надал, който защитава титлата си от миналата година, ще преследва 11-ия си трофей от турнира във втория дом на Григор Димитров. Негов съперник ще е победителят от сблъсъка Кей Нишикори – Александър Зверев.  

Така Гришо остана само с една победа в 12-те си сблъсъка с испанеца. Това е вторият успех на Надал срещу българина, който живее близо до кортовете в Монте Карло, където се провежда Мастърса в Княжеството. Преди пет години Краля на клея надделя над Гришо, който го измъчи на ¼-финалите в Монте Карло за 6:2, 2:6, 6:4.

Сега обаче Надал се разправи с Гришо сравнително по-бързо и по-лесно. В първия сет Гришо все пак направи всичко по силите си, за да се противопостави на Матадора. След оспорвана битка, продължила повече от час, хасковлията загуби с 4:6. Във втората част обаче Рафа не остави никакви шансове на Григор и утре ще преследва рекордната си 11-та титла от Монте Карло.