Само в 7DniPlovdiv.bg

Къде се намира България в тази сложна геополитическа обстановка между интересите на “големите”? Горещ коментар на Вежди Рашидов!

Вежди Рашидов

Къде се намира България в тази сложна геополитическа обстановка между интересите на “големите”? По-важно е да си дадем отговор на въпроса какво произтича от това, че страната ни се намира на Балканите, каква е нейната роля и какво значение има за световната политика. Това каза в студиото на “Денят ON AIR” председателят на комисията по култура Вежди Рашидов.

“За никого не е тайна, че ние сме малък народ и по никакъв начин не можем да покрием интересите на която и да било по-голяма велика сила. Затова мястото на нашата държава е в разума”, посочи той.

Пред Bulgaria ON AIR бившият министър на културата допълни още, че е важно да има баланс между вътрешната политика, която страната ни води и външната.

“Добре е, че премиерът Борисов обръща толкова голямо внимание на международната политика. За да живее обществото ни спокойно, то трябва да разчита на една сериозна дипломация. Важно е България да бъде в добри отношения с вичките ни съседни страни”, категоричен бе Вежди Рашидов.