Само в 7DniPlovdiv.bg

ЕКСКЛУЗИВНО В 7DP: Локомотив съди европейски гранд във ФИФА! Вижте каква е причината и кой е клубът

7 Dni Plovdiv14.04.20181min4630
ЛокоПд-Пирин24

Всички обвиняват българските клубове в безброй прегрешения. Европейските грандове обаче също се проявяват в подобна светлина. Един от тях принуди Локомотив да предприеме действия срещу него. Черно-белият клуб даде на ФИФА гръцкия гранд Панатинайкос, научи 7DniPlovdiv.bg. От „Лаута“ са сезирали Световната футболна федерация заради дълг на клуба от Атина по трансфера на защитника Иван Иванов. Става въпрос за 50 000 евро, разбра още медията ни. Тази сума е остатъка по трансферната сума, за която Русия премина от Локомотив в ПАО.

По наша информация черно-белите продадоха Иванов на гърците за около 100 000 евро. Трансферът се осъществи през лятото на 2016 година. Според запознати от Панатинайкос е трябвало да преведат на Локомотив оставащите 50 000 евро още до началото на 2017 година. Повече от година по-късно обаче на „Лаута“ продължават да чакат полагащите им се пари.

В крайна сметка на Локомотив им  писна да ги размотават. Затова са сезирали ФИФА. Ръководството на пловдивчани се надява решението на Световната централа да е факт максимално бързо.  За момента не разполагаме с информация дали има развитие по случая.

Наскоро и самият Иван Иванов разкри, че съди Панатинайкос  във ФИФА . Детелините дължат 145 000 евро на настоящия футболист на Берое.