Само в 7DniPlovdiv.bg

Само в 7DP: Крушарски върна Локомотив към началото на ерата си на „Лаута“, но с една съществена промяна!

7 Dni Plovdiv14.04.20181min4010
Христо Крушарски за сайта

В Локомотив имат повод за радост! На „Лаута“ отново се възцариха добрите стари времена от началото на ерата на управление на собственика на клуба Христо Крушарски. Те касаят разплащането при черно-белите. На петък 13-ти, вчера всички в Локомотив получиха дължимите им заплати. В ранния следобед пред касата на „Лаута“ се наредиха футболистите и служителите и прибраха полагащите им се възнаграждения за … февруари, научи 7DniPlovdiv.bg. В интерес на истината реално няма забавяне на изплащането на тези пари, защото според действащия падеж на „Лаута“ заплатите за най-краткия месец от годината трябваше да се изплатят на 10 април. Може би покрай почивните дни за великденските празници се стигна до няколкодневното забавяне, но всъщност парите са получени по график.

Така де юре на „Лаута“ вече няма и помен от проблемите със натрупването на няколко заплати, което се случи миналата пролет и продължи до към края на лятото.

Изплащането на заплатите по график пък върна Локомотив към началото на ерата на управление на Христо Крушарски. Тогава благодетелят на черно-белите  бе изненадващо коректен в сравнение с доста от останалите футболни босове в България. Крушарски не само плащаше навреме заплатите, че дори на няколко пъти отбора ги получаваше с поне десетина дни по-рано, т. е вместо по една взимаха по две почти наведнъж, което си беше нещо невиждано по българските футболни, а и не само футболни ширини. Само че по онова време в Локомотив действаше падежът всяко 25-то число на месеца.

Сега е налице само една съществена промяна. От ноември миналата година възнагражденията на „Лаута“ се изплащат на всяко всяко 10-то число от месеца, а не 25-то, както беше досега.  На „Лаута“  разплащането ставаше на принципа – работиш януари – получаваш заработеното към края на февруари. Сега де юре се получава по-дълъг срок за изчакване на парите.

7DniPlovdiv.bg тогава единствен разкри за тази фундаментална промяна на най-важната дата в клуба.

ВИЖТЕ ТУК

Всъщност в последните няколко месеца в клуба получават своевременно възнаграждението, съобразено точно с този падеж. Той действа в клуба от последното продължително посещение на Христо Крушарски в Аржентина през миналата година, т.е от ноември.

Така точно на петък 13-ти в Локомотив се възцари радостта, а играчите ще излязат с приповдигнато настроение в утрешния мач с Етър.

Припомняме, че премиите на „Лаута“ в момента са табу за играчите. За да си заработят допълнителни бонуси възпитаниците на Бруно Акрапович трябда да се класират на 7-мо място и да достигнат до решителния бараж за Лига Европа.

Според предварителния план Крушарски трябва да се завърне от Аржентина на 15 април, за което отдавна информирахме. Засега обаче не е ясно дали със сигурност бизнесменът ще се прибере в България утре.