Само в 7DniPlovdiv.bg

Белия обяви кога Стивън Петков ще започне като титуляр и отсече: Аз нося отговорност, че не го пускам от първата минута!

7 Dni Plovdiv14.04.20181min790
9 Ботев Пд-Левски

Треньорът на Ботев Николай Киров не скри разочарованието си след драматичната загуба от Берое. Канарчетата паднаха с 2:3 в Битката да Тракия под Аязмото, но могат да съжалямат горчиво за нелепото поражение.

“Загубихме, защото ни отбелязаха три гола. Това е твърде много. Имахме проблеми във фаза защита, подценихме няколко ситуации при първия и третия гол. При резултат 1:1 и 2:2 можеше да победим, ако бяхме изиграли по-добре няколко ситуации. Стана динамичен двубой. Получи се двуостър мач през втората част, където загубихме дадени индивидуални двубои.

Трябва да се взимат по-добри индивидуални решения, когато сме един срещу един. При третия гол, първо им подарихме топката, след което един на един бяхме надиграни, а човекът в наказателното поле беше свободен”, коментира  Киров, който въпреки 10-ия гол за сезона на Стивън Петков, продължава да го оставя на резервната скамейка.

“Ние треньорите избираме това, което е най-добро за отбора. В дадена среща, когато преценим че Стивън трябва да започне, ще започне от първата минута. Бъдещето ще покеже дали ще започва като титуляр. Това е наше решение, за което носим отговорност. Няма какво да коментираме повече. Има доста мачове до края, няма как да отписваме първенството, докато имаме шансове ще играем. Играем с Верея, а след това с Лудогорец, но имаме много малка група футболисти в този сгъстен цикъл”, завърши Белия.